Verhaal met Muziek

Verhaal met muziek

1 november 2023 19:30 21:00

Verhaal met Muziek

Een speciaal avondprogramma waarin het Internationale Barokensemble Giardino Musicale samen met organist Harmen Trimp het podium betreedt. Het ‘verhaal’ wordt verzorgd door schrijver Marieke Poelmann, die haar ouders verloor bij de vliegtuigramp in Tripoli. Evert Jan de Wijer interviewt haar over haar ervaring van het verlies en omgaan met rouw.

Praktische Informatie

Zaal open: vanaf 19.00u
Aanvang: 19.30u
Locatie: De Thomas, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam
Toegang: €7,50,-

Tickets zijn binnenkort te bestellen

Op 1 november – de eerste dag van rondom rouw – is het thema: verlies.
Er is voorafgaand aan het avondprogramma de mogelijkheid om deel te nemen aan een een wandeling en een gezamenlijke maaltijd. Hiervoor is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Kijk hier voor meer informatie en aanmelden:
Gedachtenwandeling (16-17u)
Maaltijd en Gesprek (18-19u)

Meer over Verhaal met Muziek

Verhaal: Marieke Poelmann

Marieke Poelmann verhaal met muziek

Marieke Poelmann is schrijver, journalist en spreker. In 2015 verscheen haar debuut ‘Alles om jullie heen is er nog’ over het verlies van haar ouders bij de vliegramp in Tripoli. In 2016 gaf zij een TED-talk over omgaan met rouw die ruim 200.000 keer is bekeken op YouTube.

Ook gaf ze het boek ’Een eiland in de tijd’ uit bij Prometheus: een zoektocht naar de betekenis van het leven zonder ouders en zonder kinderen, waarin de impact van vruchtbaarheidsproblemen centraal staat. Marieke Poelmann schrijft en spreekt over moeilijke onderwerpen als rouw, verlies en fertiliteitsproblemen en hoopt daarmee het taboe te doorbreken zodat anderen zich minder alleen voelen dan zij soms doen.

Tijdens Verhaal met Muziek spreekt Evert Jan de Wijer met Marieke over haar ervaring van het verlies en omgaan met rouw.

Muziek: Giardino Musicale met Harmen Trimp

Het internationale barokensemble Giardino Musicale is in 2006 opgericht door blokfluitiste/hoboïste Eva Harmuthová en celliste Elske Tinbergen.

Het ensemble beperkt zich qua repertoire niet alleen tot de geijkte stukken: Giardino Musicale wil een podium zijn voor bijzondere ‘onontdekte’ muziek. De muzikale beleving wordt geïntensiveerd door een mondelinge toelichting met achtergrondverhalen, ‘spicy details’ en de samenhang van de uit te voeren werken, zo nu en dan aangevuld met enkele theatrale elementen.

Giardino Musicale Verhaal met muziek
Harmen Trimp verhaal met muziek

Harmen Trimp studeerde orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde masterclasses bij diverse gerenommeerde docenten, waaronder Loïc Maillé, Theo Brandmüller, Jan Kleinbussink en Ton Koopman. In september 2013 behaalde hij zijn Master of Music met een eindrecital in de Westerkerk in Amsterdam. Naast zijn muziekstudies heeft hij ook muziekgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Als improvisator heeft Harmen verschillende prijzen gewonnen en stond hij in de finale van het Nationaal Improvisatieconcours in het Orgelpark in Amsterdam en het Internationaal Orgelfestival in Haarlem.

Contact

Heb je een vraag over het programma, de kaartverkoop of algemene zaken?
info@troostcafe.nl