Rondom Rouw

rondom rouw

1 november 3 november

Rondom Rouw

Het Troostcafé en De Thomas nodigen je uit voor een bijzonder evenement op 1, 2, en 3 november: Rondom Rouween driedaagse over verlies, herdenken, veerkracht. Een divers programma voor iedereen die leeft met een verlies, of dit nu het verlies van een dierbare, je gezondheid of thuisland is.

Verlies en rouw, vaak weten we er niet zo goed raad mee. Terwijl verlies universeel en alledaags is, iedereen maakt het vroeg of laat mee in het leven. Toch vinden we het moeilijk om over te praten en erkenning te vinden voor onze gevoelens. Het Troostcafé in Amsterdam biedt ruimte aan alles rondom verlies en rouw. Met het driedaags evenement Rondom Rouw halen we verlies en rouw uit de schaduw en belichten het van verschillende kanten; met verhalen, muziek, rituelen en meer.

Of bekijk de programmalijst hieronder.

Programma Rondom Rouw

Alle activiteiten vinden plaats in en om De Thomas, Prinses Irenestraat 36, Amsterdam.
Elk programma-onderdeel is afzonderlijk te bezoeken.

 • Gedachtenwandeling

  Gedachtenwandeling

  1 nov / 16:00u. We maken een wandeling over de Begraafplaats Buitenveldert. Samen staan we stil bij de veranderingen die verlies in ons leven teweegbrengt. In de rust van een wandeling ontstaan soms de mooiste gedachten.

 • Maaltijd en Gesprek

  Maaltijd en Gesprek

  1 nov / 18:00u. Een gezamenlijke maaltijd in de Tuinzaal, waar je in gesprek kunt komen met medebezoekers. Hier kun je ervaringen delen terwijl je geniet van een heerlijke soep, een dessert en een drankje.

 • Verhaal met Muziek

  Verhaal met Muziek

  1 nov / 19:30u. Het Internationale Barokensemble Giardino Musicale betreedt samen met organist Harmen Trimp het podium. Het ‘verhaal’ wordt verzorgd door schrijver Marieke Poelmann, die haar ouders verloor bij de vliegtuigramp in Tripoli. Evert Jan de Wijer interviewt haar over haar ervaring met verlies en omgaan met rouw.

 • Lichtjesavond

  Lichtjesavond

  2 nov / 18:30u. Met een ruimte vol licht, harpmuziek en zang wordt een intieme sfeer gecreëerd om dierbaren te eren. Je kunt even binnenlopen en een kaars branden, of wat langer blijven en je onderdompelen in de sfeer. Harpiste Heleen Bartels speelt van 19.30-20.30 uur. Iedereen kan de naam van een dierbare laten voordragen.

 • Avondconcert Flamencozangeres Luna Zegers

  Avondconcert Flamencozangeres Luna Zegers

  3 nov / 20:00u. Een inspirerende avond over veerkracht na verlies. Luna Zegers verloor haar ouders en zus, waarna ze als jonge vrouw alleen achterbleef. Ze deelt haar verhaal en de veerkracht die ze vond in de Spaanse flamencozang.

Contact

Heb je een vraag over het programma, de kaartverkoop of algemene zaken?
info@troostcafe.nl