Filmavond: Forever

7 december 2023 19:30 22:00

Inspirerende en ontroerende films rondom de thema’s troost, rouw en verlies. Met persoonlijke inleiding en gezamenlijke nabespreking.  Een samenwerking tussen Het Troostcafé en De Thomas.

Forever, Heddy Honigmann (2006)

“Dit is geen sombere docu over de dood. Door de levensveranderende, doodtartende kracht van schoonheid te onderzoeken, blijkt FOREVER een fascinerende, prachtige meditatie over kunst.”

Forever laat de mysterieuze schoonheid, de kalmte en de troostende werking van de bijzondere Parijse begraafplaats Père-Lachaise zien, door de ogen van haar bezoekers. Velen komen vooral voor hun ‘eigen’ doden: man, echtgenote, vader of zoon. Andere bezoekers laten een briefje voor ‘hun geliefde kunstenaar’, gekraste woorden op een steen of een bloem achter. Gaandeweg wordt zichtbaar en voelbaar hoe de begraafplaats niet alleen een laatste rustplaats is voor de doden, maar vooral een plek waar de levenden vrede en zelfs inspiratie kunnen vinden.

Heddy Honigmann is de grande dame van de Nederlandse documentaire. In haar werk rijgt zij de verhalen van de mensen die zij portretteert, aaneen tot een lange, liefdevolle parade over wat het is, om mens te zijn.

Na de film is er gelegenheid om met elkaar na te praten over de film.
Kaarten (7,50,- inclusief koffie of thee vooraf) zijn verkrijgbaar via de knop hieronder.

7 december
Inloop: 19.30u
Film: 20.00u

De film is Nederlands ondertiteld.

Bekijk hier de trailer: