Filmavond: Cherry Blossoms

2 februari 2023 19:30 22:00

Het Troostcafé organiseert, in samenwerking met De Thomas, twee filmvoorstellingen over het thema verlies en rouw: op 2 februari en 2 maart 2023.

Hoe ga je om met verlies, rouw en de dood? De prachtige Duitse film Cherry Blossoms van Doris Dörrie beschrijft  hoe binnen een relatie en gezin wordt omgegaan met verlies. 

Na de film is er gelegenheid om van gedachten te wisselen.

Ticket inclusief drankje € 7,50

Bestel je tickets hier

Over Cherry Blossoms:

Het huwelijk tussen Trudi en haar man Rudi had nog jaren door kunnen gaan. Ware het niet dat Trudi van de huisarts hoort dat haar man ongeneeslijk ziek is. Zij moet hem dat vertellen. De arts stelt voor om samen iets te gaan ondernemen, wat ze al lang wilden doen.

Trudi besluit echter haar man niets te vertellen, maar stelt wel voor hun kinderen te bezoeken in Berlijn. Die reis draait op een teleurstelling uit en al snel vertrekken ze naar de Baltische Zee voor een korte vakantie. Daar overlijdt Trudi geheel onverwacht.

Rudi is radeloos en weet niet wat hij met zijn leven aanmoet. Hij besluit hun jongste zoon Karl te gaan bezoeken, die in Japan woont en werkt. En de kersenbloesems te zien, een oude wens van Trudi, die nooit in vervulling ging. Die reis pakt anders uit dan hij verwacht had.

Een eerlijke, en voor sommigen herkenbare, weergave van de partner/kinderen/omgeving, op de dood van een partner/ouder. Warm menselijk, met zachte humor.

Bekijk hier de trailer: